maanantai 28. lokakuuta 2013

Tequisquiapan




Tequisquiapan, tai lyhyemmin Tequis, on pieni kylä Queretaron osavaltiossa, n. tunnin päässä Queretaron kaupungista. Yhden koulukaverini perhe asuu täällä ja hänen siskollaan oli synttärit perheen asunnossa, johon lähdettiin yhdessä tyttöjen kanssa.
Olin ollut ystäväni Queretaron kämpässä yötä ja aamulla odotettiinkin, että sen poikaystävä tulee hakemaan meidät autolla. Perus miehet, saapuivat kuitenkin noin tunnin myöhässä :D Tequikseen saavuttiin siis hyvissä ajoin päivällä, jolloin jäi aikaa käydä tutustumassa pieneen keskustaan. 

Meksikossa synttärijuhlia vietetään hieman erilailla kuin Suomessa. Normaaleihin bileisiin kutsutaan yleensä satoja ihmisiä! Täällä oli laitettu pöytiä ja tuoleja pihalle ja perheen äiti huolehti yhdessä siivoojan kanssa tarjoiluista. Illalla myöhemmin kun kaikille tuli nälkä, oli paikalle palkattu kokonainen taco koju ruokkimaan nälkäiset juhlijat. Ihmisiä paikalla oli vähän yli sata.



Viimeiset olutkannulliset tynnyristä

Kaduilla ja eri kaupunkien/kylien aukioilla on aina vappupallo myyjiä vuodenajasta riippumatta, eihän täällä edes vappua vietetä.


Käytiin myös katsastamassa Tequiksen vanhat junaraiteet. Täällä Meksikossahan ei oikeastaan ole toimivaa junaverkostoa, vaan kaikki välimatkat kuljetaan joko busseilla tai lentokoneella. Jotain tavaraliikennettä tästä kuulemma saattaa joskus mennä, mutta pääasiassa raiteet säilyvät käyttämättöminä.



Perus bilekikka täällä on kääntää juomalasi väärinpäin kättä vasten ja juoda juoma loppuunasti näin. Kaikissa ravintoloissa/baareissa on tälläiset kapeat, samanlaiset lasit joilla käätö on helppo toteuttaa. Tai no, vaatihan se muutaman kerran harjoitusta, mutta nykyään osaan tämän homman ihan niinkuin aito oikea meksikolainen ;)

1 kommentti:

  1. Näit sun kuulumisii on kiva lukee!! Joku päivä skypetetää!! :))) t. Mismo kaisa xD

    VastaaPoista