perjantai 18. lokakuuta 2013

San Miguel del Allende

Yhtenä lauantaina tehtiin tyttöjen kanssa päiväreissu San Migueliin. Tämä kaupunki on rakennuksineen yksi Unescon maailmanperintö kohteista, mutta vielä enemmän tunnettu turistikaupunkina, minne esimekiksi itsenäisyyspäivänä saapuu ihmisiä ympäri Meksikoa. 


Aluksi otettiin bussi San Joseehen, Marielan kotikylään josta oli tarkoitus jatkaa matkaa kohti San Migueliä. Meidän kämpässä ei jostain syystä tullut vettä ollenkaan joten onneksi päästiin suihkuun ystävämme kämppään! 

San Migueliin saavuttiin vasta myöhään illalla, tänä päivänä ei ollutkaan suunnitelmissa muuta kuin lähteä ulos. 

Kierreltiin muutamat paikat läpi. Ensimmäiseksi mentiin pieneen baariin syömään ja juomaan Micheladas-nimisiä juomia. Tämä iso lasillinen sisältää olutta, salsaa, suolaa, limeä ja valitsemaasi makua. Itse join mangonmakuista, mutta en osaa oikein sanoa pidänkö siitä oikeasti vai en :D salsan maku on aika hämmentävä mutta kai sitä kaikkeen tottuu! Micheladas ovat kuitenkin meksikolaisten suurta herkkua! 

Sade jatkui taas vaihteeksi yöllä, saisivat hurrikaanit jo hellittää! Yhdestä baarista meni sähkötkin kesken kaiken. Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kahta tuntia ja saatiinkin valot takaisin jo muutamassa minuutissa. Meno ei kuitenkaan lakannut sillä aikaa koska kaikki lauloivat yhdessä meksikolaisia biisejä pitäen tunnelman yllä :)



Sunnuntaina mentiin kaupungille syömään ja kadut olivat täynnä tanssivia ihmisiä erilaisissa puvuissa. Jokainen ryhmä edusti tiettyä aluetta Meksikosta ja oli todella hauskaa seurata tälläistä kulttuuritapahtumaa ravintolan parvekkelta nauttien samalla chilaquilesejä !

Onneksi päivät ovat täällä superlämpimiä eikö tarvitse pelätä rankkasateita !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti