keskiviikko 6. marraskuuta 2013

San Joaquín

Viikonloput täällä kuluu parhaiten aina reissaamalla! Niimpä olenkin viettänyt melkein jokaikisen viikonlopun vierailemalla toisissa kaupungeissa tai kylissä. Seuraavana vuorossa oli San Joaquín, kämppikseni kotikylä. Tämä kylä sijaitsi noin kolmen tunnin bussimatkan päässä Queretarosta. Reitti kylään kulki vuorien läpi ja näin ollen tie oli täynnä mutkia.

Tältä näköalapaikalta näki koko kylän, joka on siis todella pieni. Asukkaita täällä on vain muutama tuhat. Kaikki näyttivät tuntevan toisensa ja yleinen ilmapiiri olikin ihan erilainen kuin suurissa kaupungeissa. Esimerkiksi illalla kokoonnuttiin pienelle lavalle, missä paikalliset nuoret soittivat ja lauloivat kappaleitaan. Paikalle tuli kaikenikäisiä katsojia kuuntelemaan livemusiikkia. 

Yövyttiin kämppikseni lapsuudenkodissa, missä valmistettiin yhdessä erilaisia meksikolaisia ruokia. Itsekin pääsin ensimmäistä kertaa valmistaan salsan omin kätösin. Olen niin tottunut täällä tuliseen ruokaan, että saa nähdä miten käy kun palaan suomeen! Syön nimittäin enemmän chiliä kuin jotkut paikalliset meksikolaiset! Onneksi Nyt kuitenkin osaan valmistaa täydellisen meksikolaisen salsan itse ja tulevaisuudessa sitä tulee varmasti aina löytymään jääkaapistani!


Haettiin kämppikseni sedän asunnosta lainaksi mönkijä, minkä avulla päästiin tutkimaan eri paikkoja. Käytiin katsomassa historiallisia pyramidejä, mitä täältä löytyikin muutama. Onneksemme valittiin vierialupäiväksi sunnuntai, sillä silloin pääsy sinne oli ilmaista. Ihmisiä ei näkynyt missään, joten saatiin rauhassa kiipeillä pyramidejä ylös alas.

Yhdessä vaiheessa mönkijä sanoi itsensä irti ja jouduttiin odottelemaan hetki, että moottori jäähtyisi ja päästäisiin jatkamaan matkaa. Samaan aikaan vastaan käveli todella pelottavan näköinen mies iso viidakkoveitsi kädessä. Tyttöjä nauratti kovasti kun panikoin että meidät tapetaan :D viidakkoveitsiä tarvitaan täällä kaikkeen, tiet pitää raivata kasvistosta ja muista härpäkkeistä tässä pikkukylässä itse.

Talot olivat täällä tosi kauniita, jokainen maalattu eri väreillä ja näin loivat kauniin katukuvan. En kuitenkaan itse voisi asua näin pienessä kylässä, missä ei oikeastaan ole mitään. Ehdottomasti kuitenkin vierailun arvoinen paikka! Kämppikseni kertoikin, että tulee tänne aina välillä rauhoittumaan ja rentoutumaan perheensä kanssa, kun tarvitsee enemmän tilaa kaupungin vilskeestä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti